Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@15:31:57 GMT

بهره‌برداری از کتابخانه پارک‌شهر در اردیبهشت ۹۸

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۷۶۲۲۲

بهره‌برداری از کتابخانه پارک‌شهر در اردیبهشت ۹۸

به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه بازدید اعضای شورای معاونین نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، از پروژه بازسازی و مرمت کتابخانه‌ عمومی پارک‌شهر، با حضور علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، روح‌الله هاشمی ذاکر مشاور دبیرکل نهاد، اسماعیل شفاعی معاون مالی و اداری نهاد، مهدی رمضانی معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد، عباس نعمتی مدیرکل حراست نهاد، هادی امیری سرپرست اداره کل عمرانی نهاد و علی نیکنام مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان تهران، انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتمام کار ساخت سازه‌های فلزی و سقف کتابخانه

طی این بازدید مهندس سید امیرحسین رضوی، مدیرعامل شرکت عمرانی مسکن گستر، به عنوان پیمانکار پروژه بازسازی و مرمت کتابخانه‌عمومی پارک‌شهر، با ارائه گزارشی از روند اجرای این پروژه گفت: پروژه از تاریخ ۱۵ تیر ماه سال ۹۷ آغاز شد که در اولین گام به منظور جلوگیری از دوباره کاری و از دست دادن زمان، نقشه‌های تأسیسات مکانیکی، برقی و معماری را بازنگری کردیم تا گام‌های بعدی را برای اجرای پروژه برداریم.

رضوی از اتمام ساخت سازه‌های فلزی و سقف‌ بتنی کتابخانه پارک‌شهر خبر داد و گفت:  ساخت و تقویت سازه‌های فلزی و اجرای سقف بتنی، عمده ترین و چالش‌برانگیزترین بخش فعالیت در این پروژه بود. با توجه به قدمت بنای کتابخانه و محدود بودن فضای کارگاهی در محوطه پروژه، ساخت سازه‌های فلزی، توسط یکی از همکاران در کارگاهی مجهز تقویت شد که دراین زمینه ۴۰ تن تقویت سازه ایجاد شده است. در ادامه، سازه‌ها با استفاده از زبده‌ترین جوشکاران کشور و بر اساس آیین نامه طراحی ساختمان در برابر زلزله، در دل ستون‌ها قرار گرفت. اجرای سقف‌های بتنی قوسی یا کله قندی دیگر چالش این پروژه بود که با استفاده از سیستم متابلک، آرماتورهای یکپارچه و یک بتن یکپارچه و روان اجرا شد. ما در سقف این پروژه، ۴۹ چاله سقفی کله‌قندی داشتیم که ۸ مورد از آن را پیمانکار قبلی انجام داده بود و ۴۱ مورد دیگر که فضایی حدود ۲۰۰ متر مربع را به خود اختصاص داده بود توسط شرکت عمرانی مسکن گستر انجام شد.

تأمین تمامی تأسیسات و تجهیزات کتابخانه

رضوی با اشاره به روند خرید تأسیسات و تجهیزات کتابخانه گفت: با توجه به نوسان لحظه‌ای قیمت، نقطه بحرانی بعدی، خرید تأسیسات مکانیکی و برقی بود که با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و پیش‌بینی شرایط کنونی، اقدامات قانونی از طریق مناقصات برای خرید چیلر، هوارسان، خنک کن، ژنراتور اضطراری، آسانسور، فن کوئل‌ها انجام شد و چراغ‌های پروژه نیز تهیه و تا دو روز آینده تحویل خواهد شد.

پیمانکار پروژه بازسازی و مرمت کتابخانه عمومی پارک‌شهر، در ادامه از پیشرفت ۲۵ درصدی فیزیکی پروژه خبر داد و گفت: با توجه به سقف قرارداد، اگر خریدها را محاسبه کنیم، می‌توانیم بگوییم که تا کنون ۵۰ درصد پروژه به صورت موفقیت‌آمیز پیش رفته است.

رضوی در ادامه گفت: پس از پایان کار ساخت سازه‌های فلزی و سقف، کار معماری داخلی کتابخانه را آغاز کرده‌ایم که تا کنون کانال‌های پروژه مشغول ساخت است و بلوک‌های سبک و تأسیسات مکانیکی و لوله‌های آبرسانی سیاه و آب مصرفی و لوله‌های برق هم دپو شده است. اقدام بعدی انجام زیرساخت‌های تأسیسات مکانیکی، برقی واجرای دیوارکشی به منظور جداسازی فضاها در کار معماری بنا است.

بهره‌برداری از پروژه در اردیبهشت ۹۸

وی همچنین درباره زمان اتمام پروژه گفت: تاریخ پیش‌بینی شده در قرارداد اردیبهشت ۹۸ است؛ با توجه به اینکه معمولا به دلیل مشاوره‌های ابتدایی، در نقشه‌های اولیه موارد پیش بینی نشده‌ای وجود خواهد داشت و همچنین درنظر گرفتن زمان کافی برای انجام بحث‌های آتش نشانی که بنا به دستور دبیرکل محترم نهاد، سیستم‌های اطفاء حریق بر اساس آخرین مدل‌های روز کارخواهد شد، تلاش می‌کنیم تا همان اردیبهشت ۹۸ پروژه را به اتمام برسانیم.

رضوی در ادامه با تقدیر از حمایت‌های دبیرکل نهاد در تسریع امور گفت: جناب مختارپور با حضورشان در کارگاه زمینه‌های پشت گرمی و فعالیت‌های مجدانه را برای مجموعه مدیریتی و عملیاتی پروژه فراهم کردند و از آقای نیکنام، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان تهران هم که با ما همدلی و همکاری مستمر داشته‌اند، تشکر می‌کنم. خوشبختانه هیچ مانعی در اجرای پروژه نیست و انشاءالله در زمان مقرر و شاید هم کوتاه تر این کتابخانه به بهره برداری خواهد رسید.

اشتراک‌گذاری تجربیات مدیریتی و فنی در حوزه معماری

علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز در پایان این بازدید، طی سخنانی گفت: کتابخانه عمومی پارک‌شهر یکی از قدیمی‌ترین کتابخانه‌های تهران است که دارای جنبه فرهنگی برای این شهر بوده است که به دلیل فرسودگی بنا و لزوم تأمین امنیت کاربران کتابخانه، تصمیم به بازسازی و نوسازی آن گرفته شد.

وی افزود: بدون شک این اقدام یک تجربه افزوده مدیریتی در کار فنی و معماری برای نهاد به وجود آورده که می‌توان از آن در سایر پروژه‌های بزرگی  که نهاد در کشور دارد، از این تجربه‌ها استفاده شود. بر این اساس می‌توانیم از این فرصت برای برپایی کارگاهی یک روزه با حضور کارشناسان عمرانی نهاد از سراسر کشور، استفاده کنیم تا تجربیات و مختصات فنی کارهای صورت گرفته به اشتراک گذاشته شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره تدبیر پیمانکار پروژه در تهیه تجهیزات و تأسیسات مکانیکی  و فنی کتابخانه گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور و نوسان قیمت‌ها، وقتی شنیدم که شما با تدبیری که به کار بستید، کار تهیه این تجهیزات را انجام داده‌اید، بسیار خوشحال شدم و قدردان زحمات صورت گرفته هستم.

لازم به ذکر است کتابخانه مرکزی پارک‌شهر نزدیک به محله قدیمی سنگلج در منطقه ۱۲ شهر تهران واقع شده است؛ این کتابخانه فعالیت خود را از سال ۱۳۴۰ در بخشی از محوطه پارک‌شهر آغاز کرد و در سال ۱۳۵۰ به ساختمان فعلی خود در ضلع جنوب غربی این پارک منتقل شد و از همان ایام به‌دلیل قدمت و وسعت خود، همواره یکی از پر مراجعه‌ ترین کتابخانه‌های عمومی شهر تهران بوده است.

اما از آنجا که فعالیت این کتابخانه طی حدود ۵۰ سال گذشته، تنها با اعمال برخی تعمیرات سطحی ادامه داشت، فرسوده شدن تأسیسات و مشکلات زیرساختی این بنای قدیمی، علاوه بر اینکه رفته رفته باعث اخلال در فعالیت‌های این کتابخانه شد، امنیت کاربران و کارکنان این کتابخانه را به خطر انداخته بود؛ موضوعی که طی سال‌های اخیر همواره مورد اعتراض اعضا و مراجعه کنندگان کتابخانه عمومی پارک‌شهر بود.

از سال ۱۳۸۳ که کتابخانه عمومی پارک‌شهر زیر نظر نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور قرار گرفت، بحث ضرورت بازسازی و تعمیر بنای قدیمی این کتابخانه همواره مطرح بوده، اما از یک سو عدم تأمین اعتبارات لازم و از سوی دیگر ملاحظات سازمان میراث فرهنگی که این بنا را دارای ارزش میراثی می‌دانست، باعث به تعویق افتادن تعمیرات اساسی در این بنای ۵۰ ساله شده بود. اما در سال ۱۳۹۳ با توجه به گشایش اعتباری که نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از محل دریافت نیم‌درصد شهرداری‌ها ایجاد کرد، تصمیم بر آن شد که بعد از ۵۰ سال تعمیرات اساسی با حفظ اصالت و ارزش تاریخی بر روی بنای کتابخانه انجام شود.

طی مکاتبه با سازمان میراث فرهنگی و اخذ مجوز مرمت و بازسازی بنای کتابخانه عمومی پارک‌شهر در تاریخ ۱۸ بهمن ۹۳ طراحی‌های لازم در بحث مقاوم‌سازی برای میزبانی شایسته از مردم و مراجعه کنندگان به این کتابخانه توسط کارشناسان اداره کل عمرانی نهاد صورت گرفت و طرح مذکور میان شرکت ‌هایی دارای صلاحیت‌های لازم به مناقصه گذاشته شد، که در نهایت کار مرمت و بازسازی آن از تاریخ ۲۸ تیر ۹۵ به پیمانکار برنده مناقصه واگذار شد.

اما با توجه به طولانی شدن روند بازسازی و مرمت کتابخانه و انحراف بیش از حد از برنامه زمان بندی پروژه و اخطارهای مکرر به پیمانکار در خصوص تکمیل کتابخانه، تصمیم به فسخ قرارداد با پیمانکار اولیه گرفته شد و قرارداد همکاری با پیمانکار جدید برای اتمام پروژه بسته شد که بر این اساس از طریق همکاری مسئولان شهرداری منطقه، عوامل پارک شهر و مسئولان میراث فرهنگی، کار بازسازی و مرمت کتابخانه ادامه پیدا کرد.

کد خبر 4382322 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: علی نیکنام نهاد کتابخانه های عمومی کشور کتابخانه عمومی مردم علیه احتکار ادبیات کتاب و کتابخوانی ترجمه صنایع فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بازار نشر گردشگری معرفی کتاب کتاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کتابخانه انقلاب اسلامی ایران بنیاد ملی بازی های رایانه ای نشر افق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۷۶۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ هزار و ۹۵۰ پروژه در خراسان رضوی به بهره‌برداری می‌رسد

به گزارش خبرنگار مهر، سردار سرتیپ‌دوم پاسدار محمد زهرایی ظهر پنجشنبه در نشست خبری هفته جهاد خدمت‌رسانی اظهار کرد: مسؤولان هنوز نپذیرفتند که باید کار را به مردم بسپاریم.

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور به جایگاه رسانه در تحقق شعار سال اشاره و خاطر نشان کرد: اگر جریان رسانه راه بیندازیم می‌توانیم در جنگ اقتصادی در برابر دشمن بایستیم و دشمن را مغلوب کنیم.

وی با بیان اینکه الگوی مصرف در اقتصاد نقشی اساسی دارد، تصریح کرد: در جنگ تمام عیار با جبهه استکبار قرار داریم و در جنگ اقتصادی هر کسی به فراخور توان خود باید هزینه کند که بسیج سازندگی در این عرصه پیشگام است.

زهرایی گفت: در راستای تصویب طرح‌های محرومیت‌زدایی و عمرانی، ۲ هزار و ۹۵۰ پروژه عمرانی و محرومیت‌زدایی برنامه‌ریزی شد و امروز در آغاز هفته جهاد خدمت‌رسانی به بهره‌برداری خواهد رسید.

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور اظهار کرد: خراسان‌رضوی ۹ تیم جهادی دارد و قدمت آن نیز بسیار بالاست و عصر امروز با حضور در شهرستان بردسکن، پروژه‌های آب‌رسانی و آسفالت «شهرآباد» و ۱۵ روستای اطراف را به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی افزود: یک‌هزار و ۱۰۲ پروژه حوزه مسکن، ۶۲ پروژه آسفالت و اصلاح معابر، ۸۵ پروژه آب‌رسانی، ۳۸ پروژه آب و کشاورزی و یک هزار و ۵۳۱ پروژه مرمت مجموعه‌های فرهنگی و ورزشی به بهره‌برداری خواهد رسید.مجموعه‌های کمیته امداد، جهاد کشاورزی، استانداری، آب و فاضلاب و بنیاد مسکن ما را در این امر مهم یاری رسانده‌اند که از تمامی این دستگاه‌ها تقدیر می‌کنیم.

زهرایی بیان کرد: برای سال ۱۴۰۳ و از محل تبصره ۲ تسهیلات اشتغال‌زایی مجلس، مبلغ ۳.۲ همت برای پروژه‌های محرومیت‌زدایی و اقتصاد مقاومتی در نظر گرفته شده است.

کد خبر 6095155

دیگر خبرها

  • دولت سیزدهم طلسم بهره‌ برداری از خط ریلی شلمچه-بصره را می شکند؟
  • ۲ هزار و ۹۵۰ پروژه در خراسان رضوی به بهره‌برداری می‌رسد
  • مشارکت ۳۱ استان کشور در دومین دوره جشنواره ملی دوست من کتاب
  • شماره هجدهم کتاب هدهد سفید در نمایشگاه کتاب رونمایی می‌شود
  • بهره‌برداری از بزرگترین نیروگاه خورشیدی سقفی کشور در مشهد
  • پل سوخته کلا در قائمشهر با همت راهداران به زودی به بهره برداری می رسد
  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری
  • کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • پل سوخته کلا به زودی به بهره برداری می‌رسد
  • دو پروژه بزرگ آبرسانی در بیدهند و کرمجگان به بهره‌برداری می‌رسند